Wij zijn gesloten

Onderfolie & kleden

TopSeal onderfolie

TopSeal onderfolie is een dunne transparante folie, welke direct na het aanrijden van de kuil op de bult wordt gelegd. De onderfolie zorgt voor een vacuum tussen de kuil en de afdekfolie, waardoor het zuurstofgehalte in de toplaag sterk wordt verlaagd. Hierdoor zullen toplaagverliezen door met name broei ook gereduceerd worden. Gezien de prijs van onderfolie is dit een uitstekend middel om met weinig geld een goed resultaat te behalen.

Mega Barrier onderfolie

Mega Barrier is een nieuwe transparante onderfolie met een hoge zuurstofdichtheid. Dit zorgt ervoor dat de kuilfolie zich eenvoudig aan het ruwvoer vastzuigt. Zodoende krijgt de kuil nog meer stabiliteit in de toplaag, dus minder kans op broei. Door de stabiele kuil vindt er een optimale fermentatie van het ruwvoer plaats. Tevens blijft het drogestof gehalte beter behouden. De Mega Barrier is een iets dikkere onderfolie met een hoge scheurweerstand, dus minder kans op scheuren tijdens het leggen op de kuil.

Wandfolie

Voor een goede bescherming van de zijkanten van de kuil, vooral bij een sleufsilo, is wandfolie de oplossing. Wandfolie voorkomt dat regenwater via de zijkant de kuil in komt. Zo voorkom je dat het ruwvoer direct in contact komt met de betonnen wand van de sleufsilo. Daarnaast zorgt wandfolie voor een extra laag op de broeigevoelige zijkanten en hoeken van de kuil. Dit werkt positief op de conservering. Wandfolie is leverbaar op rollen van 2, 3, 4 en 6 x 50 meter.

Kuilkleden

Het Meganyl kleed beschermt tegen vogels, vallende takken en andere mechanische invloeden van buiten. Meganyl is een kleed dat jaren meegaat en maakt uw afdekking compleet. 

Kuilkleden worden gebruikt als beschermkleed bovenop de kuilfolie. Meganyl kuilkleden zijn zwaarder en geven hiermee gewicht op de kuil en stabiliteit aan de landbouwplastic. Bij de productie wordt alleen eerste keus grondstof gebruikt, HDPE zonder regeneraat. Dit zorgt voor de juiste sterkte, gewicht en ook dat het UV -gestabiliseerd is. Meganyl kuilkleden kunnen jaren mee. 

Meganyl beschermkleden kunnen door de makkelijke hanteerbaarheid ook goed gebruikt worden voor bescherming van grasbalen en pakken stro.

Grindslurven

Om uw sleufsilo dicht te leggen, hebben we een nieuw type grindslurf. Deze gevulde grindslurf is aan beide uiteinden dicht gestikt. Deze bevat dus geen klem, waardoor hij beter heel blijft. U kunt ze per stuk bestellen of per bigbag (75 stuks).

Grindslurf